FREDAGSKUNSKAP – TEMA ”DIGITAL TILLGÄNGLIGHET – BÅDE ANSVAR OCH VERKSAMHETSNYTTA” 2021-12-03

Digitaliseringen sker med hög fart och det öppnar upp för nya möjligheter och utmaningar. ”Det nya normala” efter pandemin och nya lagkrav ställer högre krav på digital tillgänglighet och inkludering. Arbetsgivare och organisationer behöver ha koll på vad lagen säger och vilka skyldigheter som medföljer. Samtidigt öppnar det upp för nya möjligheter att båda ta sitt ansvar, vara mer tillgängliga och generera affärsnytta.

Välkommen att delta och lyssna in hur du och din organisation kan bli bättre på digital tillgänglighet!

Talare:

Jan Lundin, vd på Funka 

Vad säger lagen om digital tillgänglighet? Vad ser du för trender och vad tror du om framtiden? Möjligheter och utmaningar. Vad säger lagen WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). DOS-lagen? Vad gäller för vissa privata aktörer (e-handlare och banker)?

Stina Biärsjö Customer Success Manager/Tillgänlighet och Inkludering på Microsoft, dvs.hon driver frågor kring inkludering och tillgänglighet inom den digitala arbetsplatsen.

Stina berättar om Microsofts resa, erfarenheter, utmaningar och möjligheter.

Claudio Quitral, Supportadministratör Synskadades riksförbund. Teknikintresserad individ som brinner för tillgänglighet som försöker arbeta för att alla oavsett förutsättningar ska kunna ta del av tekniken och digitaliseringsresan vi alla lever i idag.


Hampus Sethfors, tillgänglighetsspecialist & grundare Axess Lab. Kom igång med digital tillgänglighet! Konkreta tips om att testa själv, vanliga fallgropar och best-practices.

Moderator: Sara Sadarangani, konsultchef Unicus
ChatfaciliatorAlma Lagergren, student Stockholms Universitet

”I Rinkeby vet vi att kunskap är makt”

Nyhetsbyrån Järva lyfter i en artikel att Mohamed Hagi Farah nyligen presenterade Rinkebys utveckling och utmaningar på en mångfalds- och inkluderingsträff. Mohamed Hagi Farah var en av sex talare vid

LÄS MER »