FREDAGSKUNSKAP – TEMA: “HUR SÄKERSTÄLLER VI EN FÖRDOMSFRI INKLUDERANDE REKRYTERING?” 2021-10-29

De flesta organisationerna börjar inse nyttan med att ha mångfald i sitt team, och att det är nödvändigt för att fortsätta vara framgångsrika och konkurrenskraftiga bland kunder och framtida medarbetare.

Det enda sättet för att uppnå en mångfald i organisationen är via rekrytering!
Om vi gör ”som vi alltid har gjort” och låter magkänslan styra, uppnår vi ingen förändring. Det finns många fällor att gå i när det gäller rekrytering, men det finns sätt att ta kontroll och säkerställa en fördomsfrirekrytering och på så vis nå en större mångfald av kandidater. Detta kommer våra talare att dela med sig av. De flesta är dessutom medlemmar i Diversity Charter Sweden.

Medverkande

– Åsa Edman Källströmer, vd på TNG Group.
Åsa har många års erfarenhet av rekrytering och är nu VD på rekryterings- och bemanningsföretaget TNG Group. Sedan många år tillbaka, fokuserar hon på fördomsfri rekrytering och genom detta skapa en hållbar arbetsmarknad.

 Alex Berozashvili, Head of Talent Acquisition People & Culture på Dustin
Alex startade upp Talent Acquisition (TA) teamet på Dustin för ca 1,5 år sedan och i dagsläget ansvarig för både de operationella och strategiska TA frågorna i Norden. Tillsammans med sina kollegor vill han säkerställa att de har rätt kompetensinflöde både för dagens och framtidens behov. De hjälper sina chefer med att hitta relevanta talanger och ge bästa möjliga kandidatupplevelse till sina kandidater.
Som ledande IT-partner i Norden & Benelux vill Dustin vara de mest inkluderande bolag i sin bransch och bidra till mer mångfald och inkludering i alla länder där de är verksamma.

– David Khabbazi Head of Digital på The Social Few
David är digital strateg och medgrundare av tillväxtpartnern The Social Few som genom data-drivna insikter arbetar för ett mer inkluderande Sverige. Han har över femton års erfarenhet av digitala aktiveringar i både den privata och offentliga sektorn och med fokus på Nordens största minoritetsgrupper.

Hans arbete har oftast fokus på att ta fram insikter om den delen av den nordiska befolkningen som ofta anses vara svår att nå och aktivera – och som i högre utsträckning bör inkluderas: minoritetsgrupper baserat på språk såsom arabisktalande, farsitalande, somalisktalande svenskar med flera.

Moderator: Linda Gerdin, HR-ansvarig, Almi Företagspartner.
Chatfacilitator: Tomas Oxendorff, Country representative for Diversity & Inclusion and Employer Branding Sweden, Nordea