FREDAGSKUNSKAP – ”HUR KAN VI DRIVA ENGAGEMANG FÅ MED OSS MEDARBETARE OCH LEDARE I PRAKTIKEN?” 2022-02-25

Att lyckas med inkludering och skapa en miljö där mångfalden kommer till sin rätt är inte alltid det lättaste. När fler engagerar sig för att skapa ett verksamhetsanpassat mångfald- och inkluderingsarbete finns det dock bättre förutsättningar att lyckas! Men hur skapar man och upprätthåller engagemang?

Fredagskunskapen kommer ge dig engagemangsspaningar och flera konkreta exempel på hur du kan skapa engagemang, bland annat genom ambassadörer på arbetsplatsen. Du får också idéer vad din arbetsplats kan göra under Diversity Month i maj.

Medverkande:

Foto: Linda Rehlin Kruse
Matilda Bergkvist, Inkluderingsexpert, grundare och vd för konsultbyrån Includer.
Matilda inleder Fredagskunskapen med att prata om hur vi kan uppfylla de psykologiska behoven kring kompetens, samhörighet och autonomi för att få medarbetare att känna engagemang för arbetet med mångfald och inkludering.
Hur kan vi lägga upp arbetet på ett sätt, så att vi uppfyller dessa behov och vad behöver vi tänka på för att skapa engagemang hos medarbetare och chefer?

Mikael Arvered, Head of Division Construction på Ahlsell Sverige AB
På Ahlsell fick tolv ambassadörer i uppdrag att skapa en agenda och förståelse för mångfald och inkludering på företaget. Mikael Arvered berättar om detta arbete, och hur denna resa öppnat upp ögonen för honom och hur perspektivbyte ger en insikter som ibland är skrämmande. 

Anna Carlsson Sigstedt, Generalsekreterare, Diversity Charter Sweden
Anna inspirerar oss inför Diversity Month/Mångfaldsmånaden i maj. Varför din organisation ska engagera sig tillsammans med hela EU, vad ni kan göra och vilket material som finns att tillgå.

Åsa Nilsson Billme, Head of Diversity and Inclusion Nordea 
Inkludering – delat ägarskap och engagemang nödvändigt 
Vi vet alla att agendan för ökad inkludering kräver att alla drar sitt strå till stacken – det räcker inte med policyer eller strategier. Hur kan vi skapa bästa förutsättningar för att inkludering blir en gemensam agenda?