FREDAGSKUNSKAP: TRE ÅR EFTER #METOO: VAD HAR HÄNT OCH VAD BÖR VI GÖRA NU? 2021-02-26

I december 2020 släppte Kantar Sifo en rapport om sexuella trakasserier tillsammans med forskare på Göteborgs universitet, vår medlem Unionen och andra parter på arbetsmarknaden.

Författaren av rapporten, Jennie Bacchus Hertzman senior projektledare och analytiker på Kantor Sifo kommer denna Fredagskunskap leda oss genom rapportens resultat.

Vi får svar på frågor kring
– Har utsattheten för sexuella trakasserier och tystnadskulturen minskat?
– Vad bör arbetsgivare känna till i sitt förebyggande arbete ute på arbetsplatserna?
– Vad behöver och kan vi; arbetsmarknadens parter, näringsliv, politiker och forskarsamhälle tillsammans göra framåt?

Som ytterliggare stöd har vi Lisa Rönnbäck och Johan Mellnäs projektledare Prevent. Alla arbetsgivare har en skyldighet att förebygga och förhindra sexuella trakasserier på jobbet. Prevent har tagit fram verktyg att använda i arbetet; en checklista och en enkät för dig som chef och skyddsombud. Checklistan hjälper er att se till att rutiner och riktlinjer är på plats. Enkäten använder man för att undersöka de anställdas upplevelser.

Dessutom får du lyssna till Maria Hamstedt Chief Inclusion & Diversity Officer SEB och deras  arbete med att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Moderator: Sara Sadarangani, Konsultchef Unicus
Chatfacilitator: Alma Lagergren, student Stockholms Universitet

Varmt välkommen!

Signatory event 2023

Avsätt redan nu plats i kalendern för årets viktigaste mångfaldsevent, Signatory event 2023! Det är årets stora mångfalds- och inkluderingsevent där vi välkomnar/signar in nya medlemmar och där vi har

LÄS MER »

Mestergruppen – Ny medlem

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG och BOLIST. Sammantaget är de marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med cirka 275 butiker över

LÄS MER »