Anna Carlsson Sigstedt blir Diversity Charter Swedens första generalsekreterare

Diversity Charters styrelse har utsett Anna Carlsson Sigstedt till generalsekreterare för Diversity Charter Sweden. Hon kommer närmast från MultiMind Bemanning, där hon var kommunikationsansvarig.

Med Anna Carlsson Sigstedt får Diversity Charter Sweden en person som har gedigen erfarenhet från både affärsvärlden och olika slags ideella verksamheter. Under den senaste åren har Anna arbetat brett med mångfalds- och inkluderingsfrågorna och spridit kunskap om affärsnyttan med mångfald. Hon besitter dessutom en bred kompetens kring de olika hållbarhetsfrågorna, vilket är oerhört värdefullt, säger Gabriella Wiiala, styrelseordförande Diversity Charter Sweden, och fortsätter:

– Under Annas tid i Diversity Charters styrelse, fick vi ta del hennes energi och stora engagemang för mångfalds- och inkluderingsfrågorna, vilket är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Med Anna i spetsen ska vi växa med fler medlemmar och ännu tydligare visa på att mångfald och inkludering bör vara en självklar och integrerad fråga i varje modernt företags- och organisations strategi.

Anna Carlsson Sigstedt har tidigare varit insamlingsansvarig för olika biståndsorganisationer. Hon har också arbetat på Systembolagets dotterbolag IQ-initiativet som verkar för en smartare syn på alkohol. I snart 20 år har Anna på fritiden arbetat som Friskis&Svettis-ledare för både barn och vuxna. Anna är civilekonom och har studerat både i Sverige och USA.

– Jag känner mig ödmjuk och hedrad, men framför allt oerhört taggad att helhjärtat få verka för att fler människors kompetens och erfarenheter tas tillvara och lyfts upp. Genom fortlöpande kompetensutbildningar tror jag att fler företag vågar tänka nytt och öppnar upp sig för nya möjligheter. De företag som lyckats med detta kommer ligga i framkant när det gäller affärsutveckling. Mitt motto är; Öppna upp dig, dela med dig och ta action, säger Anna Carlsson Sigstedt, Diversity Charters nya och första generalsekreterar

Kontakt:
Gabriella Wiiala styrelseordförande, Diversity Charter Sweden, gabriella.wiiala@diversitycharter.se, tel +46 70 496 70 80
Anna Carlsson Sigstedt generalsekreterare Diversity Charter Sweden, anna.carlssonsigstedt@diversitycharter.se, tel +46 73 733 89 37

——————————-

Diversity Charter Sweden är en ideell förening som verkar för att främja arbetet med mångfald i arbetslivet. Vi vill påvisa nyttan med ett inkluderande förhållningssätt i arbetsliv och samhälle. 

Genom regelbundna aktiviteter ger vi våra medlemmar stora möjligheter till strategi- och erfarenhetsutbyten samt att få ökad kunskap. Medlemmarna består av företag och organisationer som arbetar aktivt med mångfald och ett inkluderande förhållningssätt i den egna organisationen.

Diversity Charter Sweden startades av A-search, Skanska, Volvo Car Group, Scandic, Loreal Sverige, Lectia, Axfood, Sodexo, Managing Diversity och Novartis.

Besök www.diversitycharter.se för mer information.
Besök EU-kommissionens plattform för Europeiska diversity charter.

”I Rinkeby vet vi att kunskap är makt”

Nyhetsbyrån Järva lyfter i en artikel att Mohamed Hagi Farah nyligen presenterade Rinkebys utveckling och utmaningar på en mångfalds- och inkluderingsträff. Mohamed Hagi Farah var en av sex talare vid

LÄS MER »