SIGNATORY EVENT “BYGGA BROAR” 2022-09-28

Program
14:15: Registrering och mingelfika hos SEB, Arenastaden Solna.
15:00-17:00: Livesändning
17:00-18:00: Eftermingel med småtilltugg

Årets talare


Alireza Ahmadi, Aktivitetsledare Right To Play Sverige.

.Alireza är 21 år och aktiv deltagare hos organisationen Right To Play, som arbetar för- och tillsammans med utrikesfödda och nyanlända unga i åldern 16-24 år. 
Alireza kom till Sverige 2014 som ensamkommande flyktingbarn och som representant för Right To Play kommer Alireza prata om mångfald och inkludering ur ett hållbart perspektiv, utifrån sina egna- och Right To Plays erfarenheter. Alireza kommer leda oss in på den viktiga frågan om hur vi kan bygga broar tillsammans med nyanlända ungdomar?


Cedwin Sandanam, konstnärlig ledare & dirigent Tensta Gospeloch Business Development Manager Selam.

Cedwin är sedan år 2005 konstnärlig ledare, dirigent och samordnare för Sveriges mest kända gospelkör – Tensta Gospel Choir. Kören har uppträtt på scener som Kungliga Operan, ”Allsång på Skansen” och höjt sina stämmor för både Kungen och Påven. Storslagna artister såsom Sabina Ddumba och Lykke Li, har haft sin hemvist i Tensta Gospel Choir.

Cedwin arbetar dessutom på kulturorganisationen Selam som i 25 år har har breddat och utvecklat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Västindien och tagit svensk musik ut i världen. I år var Cedwin även en av årets mest hyllade Sommarpratare på P1.

Cedwin ser sig själv som brobyggare mellan svenska och utländska medborgare, den kreativa världen och näringslivet, kulturutövare och publiken. Dessa perspektiv har han med sig till Signatory Event 2022. 

Géraldine Dufort, Head of Diversity and inclusion office in the EU Commission’s HR department. 

  
Redan 1999 startade Geraldine sitt arbete för Europakommissionen, då hos The Human Resources Department i Bryssel. Hon har sedan dess även varit stationerad vid två EU-delegationer – DR Kongo och Washington, USA, samt vid det spanska utrikesministeriet i Madrid. 

Tillsammans med Geraldine kommer vi lyfta frågan och föra diskussionen om hur vi kan bygga broar tillsammans med  EU kommissionen. 

Johan Torgeby, Koncernchef och vd SEB.  
Verkställande direktör och koncernchef för Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), en ledande nordeuropeisk finansiell koncern. Johan leder ett team om ca 16 000 medarbetare, vilka i sin tur arbetar för mer än 3 000 stora företag och institutionella kunder, 400 000 små och medelstora företag samt fyra miljoner privatkunder. 

Johan har 25 års erfarenhet inom bank och finans, en examen i nationalekonomi från Lunds Universitet och har tidigare arbetat på Morgan Stanley i London. Lyssna in när Johan Torgeby samtalar om hur SEB kan hjälpa till att bygga broar på Signatory event 2022. 

Shori Zand, Entreprenör och investerare, styrelseordförande för Avesina Investment Group samt grundare av Zand Foundation. 
Entreprenören och investeraren Shori är en av landets mest rosade näringslivsprofiler. Genom sin banbrytande ledarstil har hon tagit rollen som inspiratör och en ledande person i arbetet för mångfald och inkludering. Shori sitter i flertalet styrelser och har vunnit många priser för sitt entreprenörskap. 

Shori byggde upp vårdkoncernen Avesina från grunden och idag är hon styrelseordförande i sitt investmentbolag Avesina Investment Group. Hon även grundare av stiftelsen Zand Foundation som arbetar med att främja mångfald i näringslivet.   

Hon är dessutom bokaktuell med “Den udda fågeln. I boken får läsaren följa hennes resa i näringslivets epicenter och ta del av hennes kamp för sina visioner om innovativt entreprenörskap. Boken handlar om en värld där hon, som en av få kvinnliga investerare, har utmanat en mansdominerad bransch och byggt upp en egen plattform att stå på.  

Hur kan vi bygga broar med personer oavsett bakgrund? 

Åsa Edlund Jönsson, Sportchef för SVT.  
Åsa har tillsammans med sin sportredaktion satt damidrotten i rampljuset och såväl synliggjort som upphöjt kvinnliga idrottare för tv-publiken. Åsa utmärker sig genom sitt enastående mod i att hela tiden bryta ny mark genom en inkluderande sportbevakningen i världsklass. Detta har bland annat resulterat i att Åsa och hennes sportredaktion har mottagit ett flertal priser både nationellt och internationellt för deras arbete.

Åsa var Sveriges första kvinnliga hockeykommentator. Hon har varit programledare och reporter under många år på bland annat Canal+ och Sveriges Television, och har även projektlett såväl OS och SVTs valsatsningar. Utöver det har hon även varit onlinechef och utvecklingschef för TV- och digitala medier på SVT. 

Tillsammans med Åsa diskuterar vi vilken roll idrotten kan spela för att bygga broar.

Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige (specialolympics.se).  
Åsas mission är att ge människor med funktionsvariationer samma förutsättningar till ett fysiskt aktivt liv som alla andra. Åsa är före detta Paralympier i segling och deltog i Atlanta 1996, och utöver dessa meriter har hon en magister i psykosocialt arbete inom hälso- och sjukvården. 

Åsa har varit ordförande i Svenska Parasportförbundet sedan drygt tre år tillbaka och har dessförinnan haft olika roller i förbundsstyrelsen under snart 10 år. Hon är också ordförande i Sveriges Paralympiska kommitté samt ledamot i Riksidrottsstyrelsen och vice ordförande i Europeiska Paralympiska Kommittén. 

Hur kan näringslivet bättre bygga broar tillsammans med personer med funktionsvariationer?

ModeratorCarolina Crevatin Martin, Global Head of FICC Markets at SEB
Chatfacilitator: Fredrik Gustafsson, PR-specialist Ledarna

OSA. 26 sep till det digitalla livesändningen. Det fysiska eventet är stängt för fler anmälningar.

Värd: SEB

Eventpartner: PS Occasion

”I Rinkeby vet vi att kunskap är makt”

Nyhetsbyrån Järva lyfter i en artikel att Mohamed Hagi Farah nyligen presenterade Rinkebys utveckling och utmaningar på en mångfalds- och inkluderingsträff. Mohamed Hagi Farah var en av sex talare vid

LÄS MER »