Petra Karmteg från DNB tar över vår styrelseklubba!  

Vid Diversity Charter Swedens årsmöte den 31 mars valdes Petra Karmteg enhälligt till vår nya ordförande. I samband med årsmötet valdes även flera nya ledamöter och suppleanter in i styrelsen.

– Mångfald och inkludering handlar om affärsnytta, därför är vi aktiva medlemmar i Diversity Charter Sweden. Att diversifierade arbetsplatser leder till ökad innovationskraft och lönsamhet är ingen nyhet men tyvärr finns fortfarande många som behöver komma i kapp. Diversity Charter erbjuder precis det som behövs – kunskaps- och erfarenhetsdelning mellan företag och organisationer och även ett internationellt perspektiv som är så viktigt för stora delar av det svenska näringslivet, säger Petra Karmteg COO på DNB Sverige. Och nybliven ordförande i Diversity Charter Sweden.

 Diversity Charter är sedan 2010 en del av EU-kommissionens arbete, och i hela Europa finns över 15 400 medlemmar med över 17 miljoner anställda. Medlemmarna arbetar aktivt inom området mångfald och inkludering i sina företag och i arbetslivet.

 – Jag hoppas att näringslivet i stort och inte minst min egen bransch finansbranschen kan engageras i det arbete Diversity Charter Sweden gör. På DNB har vi ett stort engagemang för mångfald och inkludering, vi vill tillsammans med Diversity Charter Sweden fungera som en inspiratör och dela kunskap med de företag som liksom vi har fokus på att driva denna viktiga fråga, menar Petra.

Sedan Anna Carlsson Sigstedt blev generalsekreterare på Diversity Charter Sweden 2019 har organisationen växt sig allt större både i Sverige och i hela Europa.

– Vi är det absolut starkaste och största nätverket inom området mångfald och inkludering i Europa, och med det inspiration, nätverk och det senaste inom forskning och erfarenheter inom området, kunskap man helt enkelt inte har råd att gå miste om avslutar Anna.

”I Rinkeby vet vi att kunskap är makt”

Nyhetsbyrån Järva lyfter i en artikel att Mohamed Hagi Farah nyligen presenterade Rinkebys utveckling och utmaningar på en mångfalds- och inkluderingsträff. Mohamed Hagi Farah var en av sex talare vid

LÄS MER »