Nu inleds Diversity Month – EU:s mångfaldsmånad

EU:s årliga kraftsamling för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet, Diversity Month, inleds fredagen den 28 april. På plats vid inledningsceremonin i Bryssel finns flera ledande företrädare från svenska företag som är medlemmar i Diversity Charter Sweden.

Under maj månad varje år samlas EU för att manifestera vikten av mångfald och inkludering i arbetslivet. Årets upplaga av Diversity Month blir den fjärde i ordningen.

– I Sverige uppmärksammar vi mångfaldsmånaden på flera olika sätt, bland annat genom ett kunskapsseminarium i samarbete med våra systerorganisationer i Danmark och Finland. Dessutom arrangerar våra medlemmar många intressanta aktiviteter, allt för att sätta fokus på mångfald och inkludering, säger Diversity Charter Swedens generalsekreterare Anna Carlsson Sigstedt som också kommer vara på plats i Bryssel.

Bland de svenska deltagarna på plats återfinns även Diversity Charter Swedens medlemsföretag, Microsoft Sveriges VD Tomas Frimmel samt föreningens nyvalde ordförande Petra Karmteg, till vardags COO på DNB Sweden.

– Mångfald och inkludering handlar om affärsnytta, vi som samhälle har inte råd med att så mycket kompetens går förlorad. Därför krävs snabb och varaktig förändring. Att diversifierade arbetsplatser leder till ökad innovationskraft och lönsamhet är ingen nyhet men fler måste göra mer, att gå med i Diversity Charter är ett bra sätt att få utbildning och inspiration för att kunna lyfta mångfaldsfrågan en nivå till, säger Petra Karmteg, ordförande för Diversity Charter Sweden.

Diversity Month:s inledningsceremoni inleds av Helena Dalli, EU-kommissionär med ansvar för jämlikhet. Därefter följer en förmiddag fylld av intressanta programpunkter. Särskilt intressant ur svenskt perspektiv är paneldebatten med frågeställningen ”Mångfald, inkludering och tillhörighet är avgörande för ett företags framgång”. Så varför speglas inte mångfalden i företaget alla nivåer i organisationen?” där Microsoft Sveriges VD Tomas Frimmel medverkar.

– Jag är övertygad om att vi som ledare måste prioritera mångfald och inkludering i alla beslut vi fattar. Inte bara för att det är rätt sak att göra utan också för att det är en nödvändighet för att driva företag framgångsrikt och skapa en företagskultur där medarbetarna känner tillhörighet. Under mitt besök i Bryssel ser jag fram emot att diskutera, inspireras och lära mig mer om hur andra organisationer arbetar med mångfald och inkludering. Vi behöver alla bli bättre på att lära av varandra, säger Tomas Frimmel, VD för Microsoft Sverige.

Media kan följa ceremonin antingen på plats i Bryssel eller digitalt.

LÄS PRESSMEDDELANDET HÄR

”I Rinkeby vet vi att kunskap är makt”

Nyhetsbyrån Järva lyfter i en artikel att Mohamed Hagi Farah nyligen presenterade Rinkebys utveckling och utmaningar på en mångfalds- och inkluderingsträff. Mohamed Hagi Farah var en av sex talare vid

LÄS MER »