Fredagskunskap – Tema “Hur kan inkluderande rekrytering vara vägen ut ur utanförskap?” 2024-02-23

Hur kan vi ta nästa steg för att bättre integration i våra egna verksamheter och i samhället i stort? Hur kan vi öppna dörrar och sänka trösklar för att fler ska vara en del av den svenska arbetsmarknaden?

På vilket sätt tar vi tillvara på de talanger och den unika kompetensen som finns bland de som bor i utanförskapsområdena? Vad finns det för utmaningar och hur bemästrar vi dem?
——————————————-
Medverkande:

Experter

Cem Celepli Atci, grundare och VD för Allbry, är socialentreprenör och före detta skolkurator. Med sitt starka engagemang för barns psykiska hälsa har han utvecklat en digital tjänst, Allbry, för att öka tillgängligheten till skolans elevhälsa.

Johan Oljeqvist, VD för Fryshuset ger oss bakgrunden och problematiken. Fryshuset vänder sig till alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i utanförskap. De tror att alla kan lyckas och är värda en chans till.

Youssef Jarjour tar avstamp från sin “resa” som arbetssökande med 1000-tals ansökningar innan han äntligen fick jobb hos Novare. Ett jobb som i sin tur har lett till att Youseff idag arbetar med rekrytering hos Randstad. Där jobbar han aktivt med att skapa en inkluderande arbetsplats genom att utveckla och implementera nya lösningar.

Företagsexempel
Anders Egelrud, VD för Stockholm Exergi berättar om deras uppvärmningsjobb, vars syfte är att öka sysselsättningen bland personer i utanförskap. Uppvärmningsjobb innebär en sex månaders visstidsanställning som i sin tur leder till åtråvärd rad i cv:et och nya kontakter för att gå vidare i arbetslivet. 

Sarah Pettersson är chef för Stena Fastigheters sociala hållbarhetsarbete i Stockholm och Uppsala kommer ge exempel på hur vi på de arbetar med inkluderande rekrytering genom olika arbetsmarknadsinsatser. 

Moderator: Sertac Celepli, Stockholm Exergi 
ChatfacilitatorSara Mirza, MultiMind Bemanning AB

Inspiration från tidigare event