Fredagskunskap – Hur kommer EU-kandidaterna driva frågan om mångfald och inkludering?

Under Diversity Month samarbetar vi med andra Charters i Europa och EU-kommissionen för att uppmärksamma vikten av mångfald och inkludering på arbetsplatsen och i samhället. Denna gång sammanfaller månaden med den avgörande fasen av valet till EU-parlamentet den 9 juni, vilket gör ämnet extra relevant.

Ta chansen att lyssna och lära dig mer om detta viktiga ämne när vi bjuder in EU-toppkandidater från samtliga riksdagspartier!

Deltagande EU-kandidater
Abir Al-Sahlani, Centerpartiet
Michaela Hollis, Kristdemokraterna
Karin Karlsbro, Liberalerna
Magnus P Wåhlin, Miljöpartiet
Jesper Skalberg Karlsson, Moderaterna
Evin Incir, Socialdemokraterna
Beatrice Timgren, Sverigedemokraterna – HAR FÅTT FÖRHINDER OCH DELTAR EJ
Zee Vieara, Vänsterpartiet

 

Moderator
Liselott Vahermägi, Leda20

Ingen chatt
Vi fokuserar helt på det intressanta samtalet med våra toppkandidater, vilket gör att vi inte har någon chatt under den här Fredagskunskap.

Vårt samtal med kandidaterna fokuserar på frågorna:

1.    Vad har du och ditt parti för konkreta och prioriterade förslag i EU för att skapa förutsättningar för ökad mångfald och ett inkluderande arbetsliv?

2.    Vad ser du för möjligheter och hinder de kommande åren för ökad mångfald och ett inkluderande arbetsliv?

3.    Enligt ”EU:s handlingsplan mot rasism 2020–2025” känner 29% att de blir diskriminerade på grund av etniskt ursprung när det gäller jobb, på vilket sätt kommer du driva på för att frågan fortsätter vara högt upp på EU agendan?

4.    Vad har du och ditt parti för åsikter om CSRD-direktivet och de gemensamma reglerna för företags hållbarhetsrapportering? Konkret undrar vi hur du ser på företagens hållbarhetsrapportering av sociala och mänskliga rättigheter samt mångfaldsfrågor.

——————————————-

Öka ditt aktiva lyssnande genom våra samtalsfrågor!

1.    Vilka är dina viktigaste take aways?

2.    Vad kan du använda dig av i din verksamhet/för dig?

3.    Vad ser du som utmaningar i din verksamhet/för dig?

För att öka kunskapsspridningen, se till att dela med dig av dina tankar både internt och externt. Kom ihåg att tagga med #diversitychartersweden #fredagskunskap #EUDiversityMonth.

OBS – Du som ska delta på regionala träffen i Malmö eller Göteborg ska INTE anmäla dig här utan endast till respektive regional träff!

Stockholm: Regional medlemsträff: Klimakteriet

REGISTRERA MEDLEMSKAP KONTAKTA OSS « Alla Evenemang Stockholm: Regional medlemsträff: Klimakteriet november 29 @ 8:00 f m – 10:00 f m Välkommen till medlemsträff i Stockholm på temat: Klimakteriet Fredagskunskap och Regional

LÄS MER »