Fredagskunskap – Hur bra är arbetsgivare på att inkludera religiösa medarbetare i ett sekulariserat samhälle och arbetsliv? 24 nov kl. 08:30-09:30

Sverige anses vara ett av världens mest sekulariserade land, där tro är något privat. Detta avspeglar sig även i arbetslivet. Hur påverkar det praktiserande religiösa, deras känsla av att vara inkluderade och arbetsgivarens möjlighet att lösgöra alla medarbetares fulla potential? Hur mycket kan och ska arbetsgivare anpassa arbetsplatsen för olika religiösa uttryck?

Talare


Ahmed Abdirahman – Grundare och vd för Järvaveckan och Stiftelsen The Global Village.

Han är bl.a. ledamot i nordiska ministerrådets expertgrupp för integration och tidigare varit tidigare näringspolitisk expert inom social hållbarhet vid Stockholms Handelskammare.


Anna Nachman, Begravningsansvarig på Judiska församlingen och ortodox rabbinfru

Hon är polsk-svensk journalist och debattör. Tidigare kolumnist på Aftonbladet och Dagens Samhälle. Anna är liberal debattör.


Fadi Barakat, Vice ordförande Röda Korset Sverige

Han har mångårig erfarenhet från att leda och utbilda Sveriges främsta organisationer inom mångfald och inkluderingsfrågor. Utsedd vid två tillfällen till en av Sveriges bästa chefer inom bland annat mångfald.


Moderator: Sara Mirza, Account Manager MultiMind Bemanning AB


Chatfacilitator: Linda Gerdin, HR Business Partner Fora AB


”I Rinkeby vet vi att kunskap är makt”

Nyhetsbyrån Järva lyfter i en artikel att Mohamed Hagi Farah nyligen presenterade Rinkebys utveckling och utmaningar på en mångfalds- och inkluderingsträff. Mohamed Hagi Farah var en av sex talare vid

LÄS MER »