Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fredagskunskap – Tema Hur kan inkluderande rekrytering vara vägen ut ur utanförskap?

februari 23 @ 8:30 f m - 9:30 e m

Hur kan vi ta nästa steg för att bättre integration i våra egna verksamheter och i samhället i stort? Hur kan vi öppna dörrar och sänka trösklar för att fler ska vara en del av den svenska arbetsmarknaden?

På vilket sätt tar vi tillvara på de talanger och den unika kompetensen som finns bland de som bor i utanförskapsområdena? Vad finns det för utmaningar och hur bemästrar vi dem?
——————————————-

Medverkande:

Experter


Cem Celepli Atci, grundare och VD för Allbry, är socialentreprenör och före detta skolkurator. Med sitt starka engagemang för barns psykiska hälsa har han utvecklat en digital tjänst, Allbry, för att öka tillgängligheten till skolans elevhälsa.

Johan Oljeqvist, VD för Fryshuset ger oss bakgrunden och problematiken. Fryshuset vänder sig till alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i utanförskap. De tror att alla kan lyckas och är värda en chans till.

Youssef Jarjour tar avstamp från sin “resa” som arbetssökande med 1000-tals ansökningar innan han äntligen fick jobb hos Novare. Ett jobb som i sin tur har lett till att Youseff idag arbetar med rekrytering hos Randstad. Där jobbar han aktivt med att skapa en inkluderande arbetsplats genom att utveckla och implementera nya lösningar.

Företagsexempel


Anders Egelrud, VD för Stockholm Exergi berättar om deras uppvärmningsjobb, vars syfte är att öka sysselsättningen bland personer i utanförskap. Uppvärmningsjobb innebär en sex månaders visstidsanställning som i sin tur leder till åtråvärd rad i cv:et och nya kontakter för att gå vidare i arbetslivet.

Sarah Pettersson är chef för Stena Fastigheters sociala hållbarhetsarbete i Stockholm och Uppsala kommer ge exempel på hur vi på de arbetar med inkluderande rekrytering genom olika arbetsmarknadsinsatser.

Moderator: Sertac Celepli, Stockholm Exergi
ChatfacilitatorSara Mirza, MultiMind Bemanning AB

——————————————-
Samtalsfrågor att fundera över:
1.    Vilka är dina viktigaste take aways?
2.    Vad kan du använda dig av i din verksamhet?
3.    Vad ser du som utmaningar i din verksamhet?

Frågor för att öka ditt aktiva lyssnande, som förhoppningsvis leder till aktiva handlingar. Använd dem gärna på de regionala träffarna, i gruppsamtal med dina kollegor eller bara för dig själv.
——————————————-

Inspiration från tidigare event

Anmäl dig här

Detaljer

Datum:
februari 23
Tid:
8:30 f m - 9:30 e m
Evenemang Kategori:

Arrangör

Diversity Charter Sweden

Plats

Online