Pressinbjudan: Diversity Charter Sweden frågar ut riksdagspartiernas EU-toppkandidater om mångfald och inkluderande arbetsliv.

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. För att få svar på frågor om hur politikerna ser på mångfalds- och inkluderingsfrågor på europeisk nivå har Diversity Charter Sweden bjudit in EU-toppkandidater för samtliga riksdagspartierna till ett webbsänt samtal för att diskutera dessa frågor. Vad vi vet är detta första gången ett liknande samtal erbjuds.

Webbinariet äger rum fredagen den 31 maj kl. 08.30-09.30. Ta del av sändningen genom att anmäla dig här:

Klara deltagare är i skrivande stund Abir Al-Sahlani (Centerpartiet), Michaela Hollis (Kristdemokraterna), Karin Karlsbro (Liberalerna), Magnus P Wåhlin (Miljöpartiet), Evin Incir (Socialdemokraterna) och Beatrice Timgren (Sverigedemokraterna). De övriga två partierna har ännu inte anmält någon representant.

Vi önskar svar på följande fyra frågor.

  1. Vad har du och ditt parti för konkreta och prioriterade förslag i EU för att skapa förutsättningar för ökad mångfald och ett inkluderande arbetsliv?
  2. Vad ser du för möjligheter och hinder de kommande åren för ökad mångfald och ett inkluderande arbetsliv?
  3. Enligt ”EU:s handlingsplan mot rasism 2020–2025” känner 29% att de blir diskriminerade på grund av etniskt ursprung när det gäller jobb, på vilket sätt kommer du driva på för att frågan fortsätter vara högt upp på EU agendan?
  4. Vad har du och ditt parti för åsikter om CSRD-direktivet och de gemensamma reglerna för företags hållbarhetsrapportering? Konkret undrar vi hur du ser på företagens hållbarhetsrapportering av sociala och mänskliga rättigheter samt mångfaldsfrågor.

– Det är av oerhörd vikt vilka EU-parlamentariker som väljs in, då det är där lagar, direktiv och handlingsplaner formas som påverkar vårt arbetsliv. Genom att rösta den 9 juni kan vi påverka vilka politiker som kan verka för ett mer inkluderande arbetsliv. Därför är jag tacksam att vi kan erbjuda detta viktiga samtal till Diversity Charter Swedens medlemmar och andra som är intresserade säger Anna Carlsson Sigstedt, generalsekreterare för Diversity Charter Sweden.

Ämnen

  • EU-frågor

Kategorier


Om Diversity Charter Sweden

Diversity Charter Sweden en del av världens största nätverk inom mångfalds- och inkluderingsfrågor och ligger inom EU-kommissionen. Vi är en språngbräda för företag och organisationer som vill öka sin kreativitet och konkurrenskraft med hjälp av dynamiken i en organisation som sätter mångfald före enfald. Diversity Charter Sweden verkar för en värld där olika idéer, kunskaper, erfarenheter och kompetenser räknas, där olikhet är en resurs..

Antal medlemmar i siffror:
– 27 länder inom EU
– 17 000 signatorys (företag, statliga företag, ideella organisationer, fackliga organisationer och universitet), motsvarar över 17 miljoner anställda
– 150-tal medlemmar i Sverige, vilket motsvarar omkring 600 000 anställda.

Bilder och mer information hittar du här.

Stockholm: Regional medlemsträff: Klimakteriet

REGISTRERA MEDLEMSKAP KONTAKTA OSS « Alla Evenemang Stockholm: Regional medlemsträff: Klimakteriet november 29 @ 8:00 f m – 10:00 f m Välkommen till medlemsträff i Stockholm på temat: Klimakteriet Fredagskunskap och Regional

LÄS MER »