Styrelse

En del av världens största nätverk inom mångfalds- och inkluderingsfrågor, samlar 14 400 organisationer som representerar över 17 miljoner anställda.

Ordförande

Petra Karmteg

COO DNB Sweden

1. Vad vill du bidra med till Diversity Charter Swedens styrelse?

–  Jag vill bidra med mitt och DNBs stora engagemang i mångfalds- och inkluderingsfrågor. Jag har också lång erfarenhet av att driva strategiarbete och omsätta det till praktik. Min drivkraft är att ständigt förbättra och genomföra saker som spelar roll – egenskaper och erfarenheter som jag hoppas ska komma väl tillpass även i Diversity Charter. 

2. Varför ska ett företag vara med i Diversity Charter Sweden?

–  Det finns få företag idag som inte säger att de arbetar med mångfald och inkludering och jag tror de flesta företagsledningar och styrelser har insett affärsnyttan i att ha en diversifierad arbetskraft. Dock brottas många fortsatt med vägen dit. Diversity Charter erbjuder precis det – kunskaps- och erfarenhetsdelning mellan företag och organisationer och även ett internationella perspektiv som är så viktigt för stora delar av det svenska näringslivet. I mina ögon bör ett företag inte kunna säga att man seriöst arbetar med mångfald och inkludering om man inte är medlem i Diversity Charter!

3. Oväntad egenskap?

–  Jag älskar att dansa och har i min ungdom dansat både balett och latin och standarddanser. Idag nöjer jag mig med klasser som innehåller koreografi på gymmet och ett disco dansgolv när det är fest 😊