Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nominera de som ska leda Diversity Charter Sweden 2024

december 18, 2023

Hög tid att nominera de som du vill ska leda arbetet för Diversity Charter Swedens medlemmar 2024. Sista dag för nominering är den 18 dec.

 

Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ och utser bland annat den styrelse som leder verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Vi hoppas att du som medlemmar vill engagera er i föreningen och utveckla verksamheten genom att nominera till valberedningen vilka ni tycker ska sitta i styrelsen.

Diversity Charter Sweden en förening vars verksamhet är att skapa ett nätverk för företag och organisationer som aktivt söker ett framgångsrikt sätt att arbeta med mångfald och inkludering. Diversity Charter Sweden är även Sveriges representant i EU:s verksamhet för Diversity Charter som idag omfattar 26 länder samt mer än 14 400 företag och organisationer i Europa varav din organisation är en.

Diversity Charter Sweden leds av en arbetande styrelse som enligt stadgarna består av en ordförande, åtta ledamöter och 3 suppleanter. Styrelsen väljs på årsmötet. Medlemmarna, dvs ni, kan nominera kandidater till styrelsen. Vid årsmötet ska fyra styrelseledamöter och tre suppleanter väljas.

Valberedningen intervjuar ledamöter i den nuvarande styrelsen för att få en bild av det pågående arbetet och de framtida utmaningar som verksamheten står inför.

Mot bakgrund av den informationen så söker nu valberedningen personer som utöver kunskaper om mångfald och inkludering kan bidra inom följande områden:

  • Ekonomisk styrning och ansökan av stöd till ideella föreningar
  • Strategisk planering och verksamhets/affärsutveckling i en växande organisation
  • Ökad synlighet i samhällsdebatten
  • Regional utveckling
  • Utveckla det europeiska samarbetet

Regional verksamhet finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och planering för att fortsätta utvecklingen och säkerställa kontinuitet pågår.

Vem kan kandidera och när?

  • Du som är anställd i ett medlemsföretag har möjlighet att föreslå dig själv eller en kandidat till valberedningen
  • Du har en ledande position i ledningsgrupp eller i nära anslutning till ledningsgruppen.
  • Endast kandidater från medlemsföretag kan ha förtroendeuppdrag i styrelsen.
  • Det går också bra att bli medlem i Diversity Charter Sweden och registrera sitt företag som medlem före årsmötet för att kunna nominera en kandidat.

Styrelsen har en generalsekreterare och en kommunikatör på heltid som ansvarar för den dagliga verksamheten och stödjer styrelsen bland annat med medlemsservice, kommunikation, planering av events och viss administration. Du ska räkna med att styrelsearbetet kommer att uppta minst 8 timmar i månaden i genomsnitt.

Valberedningen lägger fram sitt förslag på årsmötet och årsmötet fattar beslut om vilka som ska väljas in i styrelsen. Direkt i anslutning till årsmötet konstituerar sig styrelsen. Kandidaterna som nomineras kommer innan årsmötet få en återkoppling från valberedningen och förväntas i möjligaste mån att delta vid årsmötet.

Om du vill ha mer information kontakta sammankallande i valberedningen: Daniel Almgren på daniel.almgren@bluestep.se

Om du redan är klar att skicka din nominering maila direkt till valberedningen@diversitycharter.se ange den nominerades namn och medlemsorganisation

OBSERVERA Senast den 18 december 2023 måste valberedningen ha din nominering

Välkommen med din nominering, tillsammans är vi starkare och kan verka för ett mer inkluderande arbetsliv.

Hälsningar

Daniel Almgren

Sammankallande Valberedningen

 

Gabriella Wiiala                                                                     Linda Gerdin

Ledamot Valberedningen                                                     Suppleant Valberedningen

 

 

 

Detaljer

Datum:
december 18, 2023
Evenemang Kategori: