Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fredagskunskap Tema: “Familjesmarta arbetsplatser – vad vinner vi på det?”

februari 24 @ 8:30 f m - 10:00 f m

Vi kör en favorit i repris! Nu med ett ännu större möjlighetsfönster för ökad inkludering, jämställdhet och ett hållbart arbetsliv. Inspireras kring Familjesmarta nycklar som kan förändra arbetslivet och livet i helhet för era medarbetare.

”Aldrig tidigare har kombinationen arbete-familj varit i fokus för så många medarbetare och arbetsgivare som under och efter pandemin – samtidigt och överallt. Oavsett familjekonstellation växer insikten om hur alla vinner på ett familjefrämjande arbetsliv. Denna trend och ny forskning påverkar hur arbetsgivare tänker framåt. Vi ser nu ett historiskt läge för att snabba på utvecklingen av arbetsplatser där man både attraherar, inkluderar, engagerar och behåller medarbetare genom livets olika faser. Och där man tar vara på ALL kompetens, även den som utvecklas utanför jobbet. Med barn, äldre föräldrar, vänner och alla man bryr sig om.”
/Tiina Bruno, grundare av konceptet FamSmart at work/Familjesmart på jobbet och VD Föräldrasmart Sverige AB

Vill du veta vad det innebär, vad som krävs och vad man vinner på att bli mer Familjesmart som arbetsgivare, ledare och medarbetare?
Lyssna till inspirerande förhållningssätt och idéer, exempel och dialoger med experter och företagsledare under en tankeväckande morgon ledd av Tiina Bruno med gäster.

UPPLÄGG
Inspiration:
* ”Familjesmart på jobbet – vad, varför, hur?”


Tiina Bruno, grundare och VD Föräldrasmart Sverige AB/FamSmart at work
Hur ger familjeliv värde på jobbet, och hur engagera alla ledare för en mer familjesmart kultur?

* Varför lägga tid på att bli mer Familjesmart arbetsgivare just nu – vad vinner vi och hur vi räknar vi på det?


Claes Peyron, VD Universum Norden och UK
Vad efterfrågar dagens och framtidens medarbetare? Hur räknar man på ROI/Return on investment med insatser för att attrahera och behålla medarbetare i familjebildande ålder?

Panelsamtal:
Omvärldsspaning: hur kopplar området till trender och behov i arbetslivet och omvärlden på kort och lång sikt?


Christian Horne, HR och Hållbarhet på Ambea, i samtal med Claes och Tiina

Familjesmart i praktiken – företagsledare delar konkreta exempel


Sandra Andrén, Head of People & Organizational Development, Grant Thornton Sverige
Med fokus på strategier för inkludering och ledarutveckling på Grant Thornton Sverige delar Sandra varför området är viktigt för deras företag, och varför just nu. Hon ger också exempel på steg man tar konkret för att främja ett mer familjesmart arbetsliv.

Marcus Andersson, VD och medgrundare Contitude
Exempel på Familjesmarta ledares resonemang och beteende, och hur familjeliv är en tillgång när ett mindre företag snabbt växer sig större och starkare.


Henrik Dider, HR-direktör Trafikverket
Området rör arbetsgivare i alla sektorer. Lyssna till Henriks tankar om hur det skapar värde för en myndighet som Trafikverket, och hans erfarenhet från tidigare arbetsplatser som Polisen, Scandic Hotels och IKEA.

Aktuellt om området:

ANMÄL DIG HÄR! 

Arrangör

Diversity Charter Sweden

Plats

Online