150 svenska företag utmanades om mångfald och inkludering

När Diversity Charter Sweden bjöd in till årets mångfaldsevent, det så kallade Signatory Event, så gjordes det inför fler än 40 nya medlemmar. Dessutom riktades tydliga utmaningar kring mångfald från scenen till de cirka 150 företag som nu är med i nätverket.

Trots att ungdomar i Järva har de bästa skolresultaten i hela Stockholm, tvingas de ofta praktisera i den lokala affären eller på pizzerian. Järvaprofilen Mohamed Hagi Farah var av talarna på årets event. I sitt tal utmanade han de cirka 150 medlemsföretagen att ta emot praktikanter, vara mentorer och ge sommarjobb.

  • Vi vill vara med som en del av det nya Sverige! Vi vill att ni ska räkna med oss. Vi har över 100 olika nationaliteter i Järva, som talar många olika språk, och de kan öka er export. Men framtidens arbetare måste rekryteras nu. Ungdomarna i Järva behöver praktikplats, mentorer och sommarjobb, var Mohamed Hagi Farahs tydliga budskap.

Stort engagemang för mångfald

Diversity Charter Sweden växer rekordsnabbt och firade detta genom att skriva in 40 nya medlemmar. Gemensamt för de drygt 150 stora och små företag samt organisationer som i dag är medlemmar är deras engagemang för mångfald och inkludering.

  • Om ett företag verkligen jobbar med mångfald och inkludering bör de vara medlemmar i Diversity Charter Sweden. Det handlar lika mycket om att få egen ny kunskap som att bidra och dela med sig av sina insatser och kunskaper., sa Petra Karmteg, ordförande för Diversity Charter Sweden, när hon beskrev varför hon är engagerad i organisationen. 

För positiv särbehandling

På frågan om hur vi kan introducera unga talanger till arbetslivet svarade Shervin Razani, VD för Jurek och en av drakarna i Draknästet på SVT, att han hade flera idéer, men att den tydligaste är positiv kvotering.

  • Jag hade inte något nätverk när jag startade min entreprenörsresa, det hade varit otroligt betydelsefullt att erbjudas en länk till näringslivet och den verkliga världen bortom Husby där jag växte upp. Därför har vi på Jurek alltid ett par praktikplatser vigda till ungdomar från Norra Järva eller Tensta. Det fyller både CV och självförtroende och samtidigt berikar det oss på Jurek med andra perspektiv. En win-win på alla sätt, avslutade Shervin Razani, som var en av totalt sex inbjudna talare på Signatory Event.

Stockholm: Regional medlemsträff: Klimakteriet

REGISTRERA MEDLEMSKAP KONTAKTA OSS « Alla Evenemang Stockholm: Regional medlemsträff: Klimakteriet november 29 @ 8:00 f m – 10:00 f m Välkommen till medlemsträff i Stockholm på temat: Klimakteriet Fredagskunskap och Regional

LÄS MER »