Fredagskunskap: Black Lives Matter - Hur kan en inkluderande arbetsgivare arbeta med frågan?

Black Lives Matter, BLM - En global rörelse som ger många ringar på vattnet.

Hur kan du som inkluderande arbetsgivare jobba med frågan för att ligga i framkant?


Lovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare på Teskedsorden tar med oss på deras resa. Teskedsredan är en ideel organisation som arbetar för ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras oavsett kön, etncitet, sexualitet eller funktionalitet. Trots att de dagligen arbetar med mångfald/inkludering, behövde de göra en egen resa för att de stolt skulle kunna säga att de är en arbetsplats som representerar etnisk mångfald. Det har varit blod, svett och tårar men nu börjar de komma i hamn. Teskesorden har dessutom gjort den uppmärksammade podden "Kan vi prata om vithet".  En podd om vithet, makstrukturer och hur alla som vill kan vara en möjligörare av förändring.


Brandon Sekitto, entreprenör och grundare av kommunikationsbyrån Third Chapter . 
Brandon säger så här: "Kan ärligt säga att det är en svår uppgift och jag är nervös. Men det är viktigt att göra saker som känns lite läskiga och framförallt är det viktigt att äga sin egen berättelse.

Min berättelse kommer handla om de många resorna jag gjort från att jag föddes i Uganda fram till mitt liv i Sverige idag som entreprenör och grundare av en kommunikationsbyrå med fokus på interkulturell kommunikation. Den handlar om hur de mycket olika stopp jag gjort på resan alla gjort mig till den jag är. Men också om de hinder som jag stött på och övervunnit, till exempel ett samhälle som försökte förklara för mig vad som är ”realistiskt” för någon som jag, om BLM och diskriminering. Med min berättelse vill jag påminna om att den som definierar vad som är realistiskt för mig är jag och om att den som definierar vad som är realistiskt för DIG är DU.Om vikten av att ge människor en chans. Att inte döma efter utsidan. Men också om vikten att våga öppna sig, börja om och låta det obekväma bli bekvämt."

Moderator: Marie Fall HR-Strateg, producent Inkluderingspodden & styrelsemedlem Diversity Charter Sweden. Marie ger oss dessutom en internationell utblick avseende BLM-rörelsen, "Post George Floyd" och den tranformation som pågår inom många organisationer, frivilligt och ofrivilligt, samt delar med sig avaktuell metodik och begrepp inom Diversity, Equality & Inclusion, DE&I.

 

Eventet sker helt digitalt, så du kan vara med oavsett vart du än befinner dig.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till medlemmar och gäster som är intresserade av medlemskap. Om du anmält dig och inte kommer utan att säga till kommer vi att debitera en no show-avgift på 250 kr.

Information om aktiviteten

Start 2020-11-06 08:30
Slut 2020-11-06 10:00
Anmälan från 2020-06-08
Anmälan senast 2020-11-04 23:55

Senaste datum för anmälan har tyvärr passerats.