STOCKHOLM: Från mångfaldssnack till mångfaldsverkstad

anders barna2

”Alla stora företag strävar idag efter att vara goda samhällsmedborgare. Personer tillsätts med uppgifter att driva olika initiativ som skall göra företagen mer inkluderande. Det är bra men ofta är det ett stort glapp mellan vad som sägs i ledningsgruppen och det som sker ”på golvet”. I över ett och halvt år har jag varit runt och träffat företag. Många positiva möten där det trots detta inte händer så mycket efteråt. Det har lett mig till slutsatsen att de flesta organisationer går i otakt; de talar mer om inkludering och CSR än vad de faktiskt levererar.”

 

Det här säger Anders Barnå som jobbar som vd på Unicus som erbjuder tjänster inom test och kvalitetssäkring. Personerna som utför dessa tjänster är diagnosticerade med Aspergers, och därmed ofta utrustade med precis de egenskaper som kännetecknar en perfekt testare.

 

Under oktobers Fredagskunskap berättar Anders om Unicus och om sina möten med företagsledningar. Vi diskuterar tillsammans om vad vi tror ska till för att få riktig fart på mångfald- och inkluderingsarbetet på våra företag och organisationer.

Information om aktiviteten

Start 2018-10-26 08:00
Slut 2018-10-26 10:00
Anmälan från 2018-09-24
Anmälan senast 2018-10-25
Plats United Spaces, Waterfront Building
Senaste datum för anmälan har tyvärr passerats.