STOCKHOLM: Fredagskunskap, "Den nya mannen: Om pojkar, män och slutet på könskampen"

Tillsammans med den erkända jämställdhetsexperten, konsulten, kommunikatören och numera författaren Viktoria Saxby kommer vi samtala om varför vi behöver sluta tänka jämställdhet som en maktkamp mellan könen och varför det behövs en ny sorts maskulinitet för att skapa verklig förändring. Viktoria har i över 25 år arbetat med mänskliga rättigheter, sak- och könsfrågor inom allt från NGO:s  till försvarsmakten, och är. numera på tankesmedjan Ownershift som vill få fler kvinnor att bli ägare på företag, med önskan om att långsiktigt få till en större bredd på mångfalden inom ägandet.

I samband med detta håller Viktoria en panel med män som är föregångare inom området. Här kommer föras diskussion kring hur arbetet med jämställdhet och maskulinitet sett ut, historiskt har påverkats och förväntas fortskrida - inte minst i och med den rådande COVID-krisen. Genom panelisterna Fredrik Von Essen, Klas Hyllander och Alex Warris erbjuds affärsmässig såväl som generationell insyn i frågor som blir allt viktigare i takt med samhällets fortsatta utveckling.

Fredrik von Essen arbetar sedan 2009 som näringspolitisk expert för IT&Telekomföretagen och brinner för utvecklings- och digitaliseringsfrågor, mer specifikt hur dessa kan göras mer tilltalande för kvinnor. Fredrik är en drivande kraft i IT&Ts projekt Womentor, och med erfarenhet från Regeringskansliet, Tieto och Stockholms Stad besitter han en mycket god förståelse för dessa frågors verkan på olika samhällsnivåer.


Klas Hyllander
är erfaren jämställdhetskonsult med djupgående kunskap om hur män kan engageras i maskulinitets- och jämlikhetsfrågor. Med 10 års erfarenhet i organisationen Män För Jämställdhet och bakgrund från Sveriges Kommuner & Landsting (SKR) kan Klas approchera dessa frågor med otrolig sakkunnighet, och driver idag egna verksamheten KLASKOM Consulting.

Alex Warris är yngst bland panelisterna och har under sina år sedan examen arbetat med frågor & företag kopplade till jämställdhet, mångfald och inkludering. Med sin unika bakgrund kan Alex måla upp en klar bild av näringsliv och jämlikhet utifrån en millennials ögon. Idag driver han egen verksamhet som talare via warris.se och siktar på att förändra både mansnorm och samhälle det kommande decenniet.

Fredagskunskapen sänds on-line. Information angående inlogg mm, sänds till de som har anmält sig.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till medlemmar och gäster som är intresserade av medlemskap. Om du anmält dig och inte kommer utan att säga till kommer vi att debitera en no show-avgift på 250 kr.

Information om aktiviteten

Start 2020-05-29 08:00
Slut 2020-05-29 10:00
Anmälan från 2020-04-01 08:00
Anmälan senast 2020-05-28 08:00
Plats United Spaces, Waterfront Building
Senaste datum för anmälan har tyvärr passerats.

Tidigare aktiviteter

 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Medlemsskap
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Event
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Styrelsen
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Kommunikation
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Diversity Charter Sweden
United spaces
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm
Hitta hit

Diversity Charter Sweden
Box 190
101 23 Stockholm
Sweden

Copyright © 2017 Diversity Charter Sweden

Contact