STOCKHOLM: Risker med artificiell intelligens ur ett mångfalds- och diskrimineringsperspektiv

Risker med AI ur ett mångfalds och diskrimineringsperspektiv

AI finns snart överallt. Men vem är det som står bakom programmeringen? Finns det risker för diskriminering av kvinnor och minoriteter? Vad kan det finnas det för inbyggda fördomar i t ex rekryteringsrobotar? Vem är det som investerar i den nya industrin och hur intresserade är de av de etiska aspekterna av AI? Vad bör HR och företagsledning vara medvetna om ur ett etiskt perspektiv?

Välkommen till ett spännande samtal med en kunnig panel som kommer att täcka över flera områden inom AI, allt från HR-processer till AI-drivet näthat, till arbetstagarens rättigheter och till vem som kontrollerar utvecklingen av AI idag.

Panelen består av

Vilhelm Konnander     Aurore Belfrage

Vilhelm Konnander från Bukefalos Consulting är internationell säkerhetskonsult med fokus på det nya informationslandskapet, främst på sk ”emerging markets”. Vilhelm har över 20 års erfarenhet från Ryssland & OSS, Asien och Mellanöstern. 

 
Techentreprenören, ploitiska rådgivaren och investeraren Aurore Belfrage spenderar sin tid i skräningspunkten artificiell intelligens och internationella relationer. Hon är en Industrial Advisor till EQR, hon är kolumnist, bloggar och vloggar och leder en podd om Impact Investing och hur vi kan använda tech för att skapa ett hållbart samhälle både klimatmässigt och ekonomiskt. 
     
 Anna Carlsson cropped    Victor Bernhardtz

Anna Carlsson är managementkonsulten som fokuserar på tekniklösningar och trender för HR, där AI numer blir en mer och mer viktig beståndsdel. Hon stödjer företagsledare och HR att våga ta steget att använda mer teknik till nytta för både HR, medarbetarna och företaget som helhet. Anna driver dessutom HR Digitaliseringspodden.   

 

Victor Bernhardtz är ombudsman för digitala arbetsmarknader på fackförbundet Unionen. Han arbetar med frågor kring kognitiva datorsystems inverkan på arbetslivet och digitaliseringen av arbetslivet. Han har en lång bakgrund som opinionsbildare. 

 

Evenemanget är konstadsfritt och vänder sig till medlemmar och gäster som är intresserade av medlemskap. Om du anmält dig och inte kommer utan att säga till kommer vi att debitera en no show-avgift på 250 kr.

Information om aktiviteten

Start 2019-11-29 08:00
Slut 2019-11-29 10:00
Anmälan från 2019-07-11
Anmälan senast 2019-11-28 23:55
Plats The View, Scandic Continental
Senaste datum för anmälan har tyvärr passerats.