Olikheter är en resurs

Trans, öppen och fri - det tog 37 år

Lea är 37 år gammal och är bland mycket annat transperson. Hon vill med föreläsningar och vloggande höja medvetenheten kring trans-begreppet. Vi får genom Leas erfarenheter lära oss hur vi bättre kan bemöta frågor kring trans på jobbet.

”Jag vill dela med mig av mina fruktansvärda, roliga, vardagliga Lea Larssonoch egendomliga erfarenheter och hjälpa till att få ett stopp på tabun kring att vara trans. I Sverige idag är det ca 40 procents risk att ett transsexuellt barn försöker ta livet av sig innan 18 års ålder. Med föräldrar som inte accepterar en är den siffran 60 procent. Min fråga är VARFÖR? It ends now.”

 

Missa inte april månads Fredagskunskap, läs mer och anmäl dig HÄR.

Signatory Event 2018 - Different is My Normal

Anmäl dig till årets mångfaldsfest den 22 mars! Vi börjar klockan 14:30 och avslutar med mingel, dryck och tilltugg klockan 17:00. En fullspäckad eftermiddag med föreläsare som Gayathri Rathinavelu från The Good Talent, Ahmed Abdirahman bland annat grundare av Järvaveckan och Elcim "Superturken" Yilmaz, senast aktuell med sitt arrangemang i Globen där artister tolkade och hyllade David Bowie. Modererar gör Mam Foon. Läs mer och anmäl dig HÄR!

Gayathri Rathinavelu.pngAhmed AbdirahmanElcim Superturken Yilmaz Mam Foon

Varmt välkommen!

”47 procent av HBTQ-personerna rapporterar att de är diskriminerade eller trakasserade.”

Den 1 mars 2018, på internationella nolldiskrimineringsdagen, presenterade EU-kommissionären Věra Jourová den andra årsrapporten ”List of actions to advance LGBTI equality” för gruppen för icke-diskriminering, jämställdhet och mångfald. Rapporten innehåller en ny lista på 17 EU-finansierade projekt i 21 EU-länder. Projekten kommer bland annat att stödja den baltiska och den tjeckiska pride-rörelsen, göra anti-mobbning kampanjer i grekiska skolor och framställa online-verktyg för att förhindra hat-tal i Italien. 

Läs mer